sunnuntai 24. syyskuuta 2006

Esa hölkkä

Kävin tuossa Askon kanssa aamupäivällä nylkkäämässä Nuutajärven Esan järjestämää 33. Esa hölkkää. Kisakalenterissa reitti oli mainittu 7km mittaiseksi mutta todellisuudessa matka lienee jotain 6.5km. Vaikka väkeä oli vähänlaisesti oli kärki sitäkin kovempi. Nopein oli Teivon Teppo Syrjälä (21.20), joka karkasi muilta jo alkumetreillä. Toiseksi juoksi taannoisesta akillesjänteen putsausleikkauksesta toipuva ja hiljattain myös perheenlisäystä saanut Marko Vaittinen.

Ite lähdin ekaa kertaa pitkään aikaan kovaa alusta lähtien. Kaksi kilsaa jaksoin Vaitsan perässä sinnitellä sitten meno tukehtui melko kokonaan. Takaa tuli ensin Jouko Jääskeläinen jossain nelosen kohdalla ja meni menojaan. Sitten vielä Markus Välimäki tuomittiin ajanottajien toimesta meikämannen edelle loppukirikamppailussa. No, sentään sain hyvin ittestä irti ja kuntoa tuli taas toden teolla mitattua. Summa summarum, kuntopohja on sen verran heppoinen että kovaa aloitusta se ei kestä, pitää siis nylkyttää tunteella alusta alkaen turhia kohnotuksia välttäen. Toisaalta oli ilo huomata että alkaa sitä vauhtia ehkä hieman löytymään, vaikkei pitkäksi matkaa :) Loppuaikani 22.53 ja sija kokonaiskisassa viides.

Reitistä voi sanoa että oli hyvin merkattu, mukava ja kohtuu raskas ylämäkineen ja metsäteineen. Nuutajärven miljöö on kaunis ja mielettömän upea vaikka kesämökkeilyyn. Sää oli semmoset parikytä astetta plussan puolella eli kaiken kaikkiaan komea aurinkoinen syyskeli, tuulikin puhalsi asfalttipätkällä selän takaa. Kisan jälkeen piipahdus tulikuumaan saunaan ja kruunuksi pulahdus vilpoisaan järveen, ei pöllömpi reissu.

Berliinissä Haile huikeasti 2.05:56, seuraava jäi öbaut viis minsaa. Naisissa Gete Wami 2.21:34. Kumpikin atleetti juoksi Etiopian ennätysajat maralla.

Tulokset

3 kommenttia:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Tuo Hailen rutistus on kyllä k-o-v-a! Siinä pistellään 1.12 nelisatasia melkein satakuusi kappaletta... Onko se tältä planeetelta ollenkaan?

-gs

moguli kirjoitti...

Jep, kaikkien aikojen seitsemänneksi kovin aika (keskimäärin kilometriä kohden 2.59!!!).

Edellä Tergat (2.04:55, 2.05:48), Khalid Khannouchi (2.05:38, 2.05:42, 2.05:56), Sammy Korir (2.04:56) ja Evans Rutto (2.05:50.).

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

(Minun maailmassa jo kolme tuntia on melkoinen haamuraja maratonilla...)

Haile juoksee kovin päkiävoittoisesti ja taitaa jalat olla kovilla 42 km-asvalttijuoksuissa.

-gs

ps. Tukholman maratonin treenipaita tuli tänään postissa!