lauantai 30. syyskuuta 2006

Vihteljärven ympärijuoksu

Vaikkei suunnitelmissa ollutkaan juosta mitään kisaa tänä viikonloppuna, toisin kävi. Asko villiintyi viime viikonlopun Esa hölkästä sen verran että sai houkuteltua meidät nuoremmatkin lähtemään Kankaanpäähän Vihteljärven ympärijuoksuun. Jos jollain kisalla on perinteitä, niin tällä. Kyseessä oli jo 47. kerta kun järveä kierrettiin, Satakunnan vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty juoksutapahtuma siis.

Matka oli viime pyhän juoksun tapaan 6.5km. Reittiennätystä 19.17 pitää hallussaan tänäänkin juossut Pomarkun Seppo Nikkari (mm. 11. Münchenin olympialaisten maratonilla ajalla 2.18:49) vuodelta 1971. Aikojen saatossa muita alle 20minuutin juoksijoita ovat mm. Noormarkun Martti Kiilholma (mara 2.13.30) ja Kankaanpään Timo Kero. En tiedä koska kestopäällyste on reitille tehty, mutta nykyään lenkki on täysin asvaltoitu.

Tämän päivän kisasta: Mahlamäen Jokke lähti alussa sen verran kovaa että jäin suosiolla. Toki olishan siihen kyytiin ollut mahdollisuuksia lähteä mutta noutaja olisi tullut viime sunnuntain lailla.. Päätin siis hölkötellä oman tuntemuksen mukaan yrittäen samalla pysyä mahdollisimman pitkään näköyhteydessä kärkikahinoihin. Jossain kahden kilsan kohdilla Karran Tommi sai Joken kiinni ja pojat vetivätkin sitten loppumatkan rinta rinnan. Ite sätkin satakunta metriä heidän takanaan ja maalissa eroa oli lopulta minuutin verran. Tommi vei loppukirillään voiton ajalla 20.52. Jouko oli kakkonen 21.02 ja meikä kolmas ajalla 21.52. Asko voitti 50-vuotiaat ylivoimaisesti ajalla 23.53. Esa hölkässä hän juoksi ajan 25.28, joten meidän välinen ero kapeni viikossa 30sekkaa. Tätä menoa pappa painaa ohitseni marraskuussa! Terhi oli naisten sarjassa toinen Seija Rekon jälkeen.

Ilmat ovat viilenneet kymmeneen asteeseen, silti tarkeni lyhkäsillä. Tuulta ei ollut nimeksikään ja muutenkin järjestelyt olivat ihan mukiinmenevät. Plussaa tapahtumalla oli monta sarjaa nuoremmille ikäluokille aina viisvuotiaista alkaen, palkitsemisia unohtamatta. Toivottavasti jollakin juniorilla syttyy kipinä juoksuun joka mahdollisesti kestää vaikka Pietismin esimerkin tavoin ikämiessarjoihin asti.

Mottram (7:41.7) voitti 3000metrin Great Northern Run-katujuoksun Newcastlessa. Tällä kertaa tappion karvasta kalkkia sai Bekelen tavoin niellä Eliud Kipchoge. Meseret Defar (8:46.9) oli naisten paras. Britit veivät mailin kisat.

Sepon kotisivuilla seurattiin Spartathlonia.

Sormien pituudesta se on urheilumenestys kiinni, mikäli on uskomista brittitutkimusta..

Brian Sell haastattelu.

Ei kommentteja: