lauantai 23. syyskuuta 2006

Ypä on kone

Joutsenossa juostiin loppuun asti jännittävä SM-maraton:

Yrjö Pesonen saapuu seitsemännen kerran Suomen mestarina maaliin. Hänen aikansa on 2.23.19. Juha Hellstén palkitaan hopeamitalilla. Wille Keihänen ohittaa väsyneen Simo Wannaksen ja saavuttaa uransa seitsemännen mitalin SM-maratonilla.

Miika Takala Parkanon Urheilijoista jakaa voimansa oikein ja nousee viimeisillä kilometreillä kahden Turun Urheiluliiton juoksijan Tuomo Lehtisen ja Mika Luodon ohi kuudenneksi. Tämä merkitsee sitä, että Kalevan maljan voittaa tänä vuonna pienimmällä mahdollisella erolla Helsingin Kisa-Veikot.

Naisten maraton oli sekä kovavauhtinen että yllätyksellinen. Turun Urheiluliiton Hanna Jantunen voitti Suomen mestaruuden kelpo ajalla 2.45.07. Hän paransi omaa ennätystään lähes 35 minuuttia (3.19.41 -04)!

Naisten koko mitalikolmikko juoksi oman ennätyksensä. Toiseksi sijoittunut Gamlakarleby IF.n Anette Byskata johti kilpailua puoleenmatkaan asti ja paransi ennätystään yli kaksi minuuttia aikaan 2.50.48.

Oulun Pyrinnön Sanna Kullberg nousi lopussa kolmanneksi ohi uupuneen viime vuoden mestarin Mira Tuomisen. Kullberg paransi ennätystään yli neljä minuuttia aikaan 2.51.29. (www.sul.fi)

Onnea Ypä, Sanna, Ebro, Tomi, Verde ja Eemelit!