tiistai 19. elokuuta 2008

Peking V

Christine Ohuruogu voitti Brittien suureksi riemuksi 400 metrillä olympiakultaa! Hän ei olisi päässyt rengaskisoihin ilman Iso-Britannian olympiakomitean pyörtämää päätöstä olla lähettämättä kisoihin minkä tahansa doping-sanktion kärsineitä urheilijoita (Christinen tapauksessa testien välttely kolmeen otteeseen). Valintakriteerejä muutettiin myös Venäjällä, mikä mahdollisti korkeushyppääjä Andrey Silnovin osallistumisen mainion tuloksin. Hän voitti myös kultaa! Eikö Suomessa voitaisi joskus käyttää tervettä maalaisjärkeä näissä arvokisojen valinnoissa? Viittaan tällä vielä kerran tapaus Multalaan...

Tonttufemmalla ei mitään kummosia yllätyksiä tullut. Kenian Asbeli piti alkukierroksilla vauhtia. Toka kiekalla vauhti rauhoittui ja sen jälkeen kisa menikin loppukiripaikkojen kattelemiseksi. Suurkisojen mies, Bahrainin ex-marokkolainen Rashid Ramzi, vei kullan lopulta hyvin arvattavalla rytminvaihdoksella. Siihen kykeni vastaamaan vain Asbel Kiprop, joka hävisi lopulta reilun askeleen verran. Pronssille syöksyi Ameriikassa asuva Uuden-Seelannin Nick Willis.

Miehet 1500m
1. Rashid Ramzi BRN 3:32.94
2. Asbel Kipruto Kiprop KEN 3:33.11
3. Nicholas Willis NZL 3:34.16
4. Mehdi Baala FRA 3:34.21
5. Juan Carlos Higuero ESP 3:34.44
6. Abdalaati Iguider MAR 3:34.66
7. Juan van Deventer RSA 3:34.77
8. Belal Mansoor Ali BRN 3:35.23
9. Andrew Baddeley GBR 3:35.37
10. Augustine Kiprono Choge KEN 3:35.50
11. Daham Najim Bashir QAT 3:37.68
12. Christian Obrist ITA 3:39.87

Christine Ohuruogu wins stunning 400m gold

Ramzi storms to 1500m gold medal

Willis wins 1500m bronze

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aina jotenki vaan epäilyttää nuo testejä vältelleet urheilijat kuitenkin, vaikkeivat virallisesti olekaan kärynneet. Upea loppukiri oli siitä varjosta huolimatta Ohuruogulla. Ja hienoa on ollut, että kisoissa ei ole yleisurheilun puolella kaikki lajit suinkaan menneet ennakko-odotusten ja -suosikkien mukaisesti! Vielä miesten keihästä ja maratonia innolla tässä odotellen :)

moguli kirjoitti...

Jep, näinhän se on. Tuota Ohuruogun tapausta on väännelty ja käännelty Brittien lehdistössä kantilta jos toiselta, eikä siitä kyllä ota selvää enää erkkikään... Mutta paha tosiaan sanoo juuta tai jaata, kun ei tiedä asioiden oikeata tolaa. Varjon suuruus on siis katsojan silmässä.

Juu, ei noita mitalistejä osaa kukaan laittaa oikeaan järjestykseen, vaikka luvattas miljoonaa taalaa oikeasta rivistä, kuten www.letsrun.com teki.

Toivotaan loppukisojen suomalaisille menestystä ja ettei tule lisää jossiteltavaa :)

http://blogit.ts.fi/
tuomon-olympiablogi/
2008/08/19/
jossittelun-ihmemaa/

Anonyymi kirjoitti...

Aiemmin jo nostin esille Ramzin, ja hän piti !

-kestokoutsi-

moguli kirjoitti...

Ennen kisojen alkua en hirveästi laskenut Ramzin varaan, kun en edes tiennyt kummalle matkalle hän starttaa, vitoselle vai tonnfemmalle. Mutta mieshän juokseekin molemmat! Tosiaan ukolta irtosi kiri hyvin ja on varmasti myös vitosella varteenotettava haastaja vaikkapa itse Bekelelle.